Semestervikarier till omsorgsförvaltningen, våren och sommaren 2024

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad i människors vardag? Välj sommarjobb med omsorg!

Nu söker vi semestervikarier/vikarier som går in vid tillfälliga behov till ordinärt boende/hemtjänst, vård- och omsorgsboenden och till våra verksamheter för personer med funktionsvariation. Inom omsorgen får du ett omväxlande arbete där du får utvecklas och lära dig nya saker.

Du får också
• möta personer med berättelser och erfarenheter från ett långt liv eller kanske från ett liv som är helt annorlunda än ditt
• dela med dig av upplevelser som kanske är nya för den du möter.
• värdefulla erfarenheter för livet oavsett vilken väg du väljer i framtiden
• in en fot i en bransch med stora möjligheter till fast jobb
• bli en del av ett team med både erfarna kollegor och andra sommarvikarier

Saknar du erfarenhet? Hos oss får du introduktionsutbildning och möjlighet till bredvidgång så att du kan klara av ditt arbete. Du får även tillgång till kollegor där vi hjälps åt och lyfter tillsammans.

Här kan du läsa mer om våra verksamheter:
Inom Funktionsstöd är vårt syfte att ge stöd åt personer med olika typer av funktionsvariationer, såsom intellektuell funktionsnedsättning, autism, neuropsykiatri, psykisk funktionsnedsättning, kognitiv svikt och fysisk funktionsnedsättning. Vi arbetar utifrån LSS och socialtjänstlagen och har verksamheter som riktar sig mot barn, ungdomar, vuxna och äldre med funktionsnedsättningar. Vi strävar efter att skapa meningsfulla och fungerande vardagar för alla. Vårt arbetssätt är inriktat på att vara motiverande och stödjande för att främja självständighet och delaktighet hos de personer vi stöttar. Stödet är individanpassat där alla behöver olika mycket hjälp för att vardagen ska fungera. Inom Funktionsstöd finns olika möjligheter för arbete som vikarie, såsom att vara personlig assistent, arbeta på gruppboenden, serviceboenden, korttidsboenden, barnverksamheter, dagliga verksamheter, nattpatruller eller inom Socialpsykiatrin. Inom Socialpsykiatrin omfattar våra tjänster gruppboenden, servicebostäder och boendestöd för personer med psykisk funktionsnedsättning. I denna film kan du se mer vad arbetet innebär https://youtu.be/iuSqrJcbzZg.

Vårt mål inom ordinärt boende/hemtjänst är att stödja våra kunder så att de kan ha en fortsatt god livskvalitet och behålla sina förmågor för att bo hemma så länge som möjligt. Genom att erbjuda vård, omsorg och service strävar vi efter att främja varje individs välbefinnande, trygghet och mening i tillvaron. Våra insatser är inriktade på att vara av hög kvalitet och utförs med stor respekt för varje individs inflytande, delaktighet och integritet.

På våra vård- och omsorgsboenden arbetar vi med att stödja våra kunder i att behålla en god livskvalitet livet ut genom att erbjuda vård, omsorg och service. Vi vill att de ska känna sig trygga och nöjda samt att deras liv ska vara meningsfullt. Vi arbetar hårt för att säkerställa att den hjälp vi ger är av hög kvalitet samt att varje persons inflytande, delaktighet och integritet respekteras. I denna film kan du se mer vad arbetet innebär https://youtu.be/JKU00JpM_Yk.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan arbeta främst under juni, juli och augusti som vikarie för våra ordinarie medarbetare. De arbetar dagtid, kvällstid och/eller natt, veckans alla dagar, vilket du även behöver kunna göra. Våra verksamheter har även ett behov av vikarier som går in vid tillfälliga behov under våren så är du intresserad av att arbeta redan nu får du gärna ange det i din ansökan.

När du arbetar som vikarie varierar arbetsuppgifterna beroende på verksamhet, men stående inslag är att du stöttar våra kunder för att få en meningsfull vardag, att känna livslust och glädje exempelvis genom aktiviteter som våra kunder och du är delaktiga i. Du arbetar motiverande för att få kunder att våga utmana sig själva och vara delaktiga i aktiviteter och insatser. En del av arbete innebär även praktisk hjälp för våra kunder att utföra personlig hygien, exempelvis dusch och toalettbesök. Eller hjälper till vid måltider, städar eller tvättar. Men i mitt av allt detta så erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete och många fantastiska möten, med minnen som du kommer ha kvar hela livet.

Kan du tänka dig detta? Vad väntar du på då, gå in och sök tjänsten! Känner du inte att detta är rätt jobb för dig? Helt okej, men kom ihåg att hålla koll på våra övriga lediga arbetet i Kristianstads kommun på www.kristianstad.se/ledigajobb

Kvalifikationer

Vi söker dig med hjärtat på rätt plats och som har intresse för att arbeta med människor. Du har ett gott bemötande, är ansvarsfull, har lätt för att samarbeta och är flexibel i ditt arbete.

Det är meriterande om du har utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vissa assistansutbildningar eller annan likvärdig utbildning.
Eftersom dokumentation är en del av vår verksamhet är det viktigt att du har datorvana och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. För arbete i hemtjänsten är det meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda. Du bör vara över 18 år.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan behöver du bifoga utbildningsbetyg/intyg vid ansökan. Vi vill också att du tar med dina utbildningsbetyg/intyg om du blir kallad på intervju.

Om du blir erbjuden anställning inom barnverksamheten behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka in din ansökan redan idag!
Välkommen att göra skillnad med oss!

Anställningsvillkor

Antal tjänster
200
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde
Semestervikariat under sommarmånaderna juni-juli-augusti samt vikarier som går in vid tillfälliga behov under våren. Tillträde efter överenskommelse.
Publicerad
2023-12-18
Ansök senast
2024-06-18

Kontaktpersoner

Ansökningsinformation

Referensnummer
OMSV-2023-5Ansök här

Övrig information

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 29 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?